Kuo skiriasi šampanas nuo proseko?

Tikrai ne visi iš mūsų esame girdėję proseko (Prosecco) pavadinimą, o jei ir girdėjome, nesame tikri, kas slepiasi po šiuo pavadinimu ir ką jis turi bendro bei skirtingo lyginant su visiems gerai žinomu šampanu.

 

[one_half]Šampanas
Šampanas (Champagne) yra putojantis vynas, kuris yra gaminamas Champagne regione Prancūzijoje, netoli Reimso miesto, kuris nuo Paryžiaus yra nutolęs per maždaug  130 kilometrų.

• Šampano kilmės šalis yra Prancūzija, šis gėrimas gaminamas iš Chardonnay, Pinot Noir ir Pinot Meunier rūšies vynuogių.
• Gaminamas pasitelkiant brangią „Tradicinį metodą“.
• Vidutiniškai viena šampano bruto taurė turi apie 128 kalorijas (12% stiprumo gėrimas)
• Butelio kainos prasideda nuo 40 eurų.

[/one_half]
[one_half_last]

Prosecco

Prosekas (Prosecco) yra taip pat putojantis vynas, tačiau gaminamas Veneto regione Italijoje, kuris randasi prie artimiausio Treviso miesto, nuo visiems gerai žinomos Venecijos yra nutolęs per 24 kilometrus.

• Prosekas yra gaminamas Italijoje iš Prosecco arba dar kitaip vadinamųjų Glera rūšies vynuogių.
• Gaminamas pasitelkiant daug nekainuojantį procesą „Rezervuaro metodą“.
• Viena taurė turi maždaug 121 kaloriją (11% stiprumo gėrimas).
• Butelio kainos prasideda nuo 12 – 14 eurų.

[/one_half_last]